Kehittyvä kaupunki
Asemanseudun rakentuminen
Ydinkeskustassa sijaitsevasta asema-alueesta rakentuu yksi Suomen näyttävimmistä ja vilkkaimmista joukkoliikenteen ja liikkuvien ihmisten solmualueista. Asema tulee olemaan myös satojen ihmisten työstentely-ympäristö ja koti. Asema on Seinäjoella kiinteä osa kaupungin ydinkeskustaa. Asemarakennuksesta uudelle Keskustorille on vain pari sataa metriä.
Seinäjoen asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen, joista ensimmäinen on alkanut. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko, uuden asemahallin sisältävä toimisto- ja liikerakennus, asuinkerrostalo ja pysäköintitalo. Pysäköintitalon ja asuinkerrostalon rakentaminen on aloitettu. Ensimmäisen rakennusvaiheen laajuus on noin 40 000 neliömetriä ja se valmistuu syksyllä 2024. Seuraavissa rakennusvaiheissa lähivuosien aikana asemanseutu rakentuu noin 18 hehtaarin alueelle.
Lue lisää asemanseudun rakentumisesta
Tiiviyttä ja viihtyisyyttä keskustaan
Samalla kun rakennusyhtiöt kohottavat kaupunkia kaupunkimaisemmaksi ja tarjoavat koteja uusille asukkaille, Seinäjoen kaupunki vahvistaa keskustan viihtyisyyttä. Keskustorille on valmistunut paviljonki, joka palvelee erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä. Lapsille on valmistunut uusi, täysin uniikki avaruusaiheinen leikkipuisto. Lakeudenpuistosta muovautuu tapahtumapuisto, jonne on rakennettu mm. skeittiparkki. Tulossa on myös paikka esiintymislavalle. Puisto yhdistyy kävelyreitillä (Elissanpolku) uuden kerrostalokorttelin läpi asemalle.
Kaupallisena alueena keskusta tiivistyy entisestään. Ravintolat, kahvilat, kaupat ja palvelut ovat kaikki muutaman sadan metrin säteellä. Kaupungilla työn alla olevalla liikennesuunnitelmalla varmistetaan, että liikkuminen kaikilla eri kulkuvälineillä on keskustassa helppoa ja turvallista ja tukee myös kaupankäynnin kehittymistä.
Vahva kasvu jatkuu – uusi Roveksen alue nyt myynnissä!
Roves on yksi Suomen merkittävimmistä yritysalueista. Alueella toimii lähes 500 yritystä. Vetovoimainen teollisuusalue on hyvien liikenneyhteyksien VT18 ja VT19 sekä 5 rautatieyhteyden varrella.
Roveksen pohjoisosan teollisuusalueen asemakaavoitus on valmistunut ja alueelle on rakennettu uutta katu- ja kunnallistekniikkaa, jonka ansiosta tarjolla on monen kokoisia tontteja. Roveksen alueella on vielä vapaana asemakaavoittamatonta, uusia avauksia odottavaa yritystoiminta-aluetta.
Aluetta halkovan Rekkaväylän varrelle on toteutunut yli 100 miljoonan euron rakennusinvestoinnit. Mm. Prima-Power Oy:n ja Epec Oy:n sijoittuminen alueelle tarjoaa lisää potkua Roveksen yritysalueen kehittämiseen teknologiateollisuuden monipuolisena bisnesalueena.
Väyläviraston rakentama puunkuormausterminaali valmistumassa loppuvuodesta 2023. Hanke on osa suunnittelussa olevaa Seinäjoen aseman alueen, ratapihojen ja Roveksen raide- ja logistiikkaterminaalitoimintojen kokonaisuutta. Roveksen logistiikka-aluetta kehitetään tulevina vuosina monipuolistuvana logistiikkakeskittymänä.
Roveksessa tonttikoot ovat 3000–80 000 m², hinnat alkaen 5 €/m². Uusi teollisuusalueen laajennus on suora jatkumo kehittyvälle Roveksen logistiikka-alueelle. Alueella on erinomaiset logistiikka-alan palvelut. Tankkaamaan pääsee niin diesel- kuin kaasukäyttöisen LBG-, CBG-rekan tai auton.
Olisiko sinun yrityksesi seuraava Roveksen valloittaja?
Ota yhteyttä: Pekka Hunnakko, Into Seinäjoki, puh. +358 500 569 807, pekka.hunnakko@intoseinajoki.fi
Seinäjoen lentoasema nousukiidossa
Seinäjoen lentoasema on monin tavoin nousukiidossa. Pääosa vuosien 2022-2025 noin 1,4 miljoonan euron rahoituksesta on koossa, Finnhems on rakentanut alueelle pelastushelikopterin tukikohdan, loma- ja tilauslentoja lennetään säännöllisesti, Dronamics valmistelee miehittämättömien rahtilentojen aloittamista ja Sedu kehittää logistiikka-alan koulutustaan.
Mitä Seinäjoen lentoasema on tänä päivänä?
- Toimii kaikkina vuodenaikoina ympärivuorokautisesti osana kansallista infrastruktuuria valmiina palvelemaan tarvittaessa niin maanpuolustuksen kuin huoltovarmuuden tarpeita.
- Lääkärihelikopteritukikohta vahvistaa lentoaseman jalansijaa pysyvänä osana alueen palveluita ja infrastruktuuria.
- Seinäjoelta avautuu Dronamicsin logistiikkaverkoston kautta portti Eurooppaan saman päivän rahtitoimituksille. Seinäjoen lentoasema on tällä hetkellä Suomen ainut Dronamicsin sopimuskenttä.
- Lentoaseman Sedun kampuksella järjestetään logistiikka-alan koulutusta. Koulutusyhteistyö tuo synergiaa ja uudenlaisen mallin lentoasematoiminnan, opetuksen ja työelämän yhdistämiseen. Sedu kehittää jatkossa myös työssäoppimisyhteistyötä Seinäjoen Lentoasema Oy:n kanssa mm. kentän kunnossapidossa ja huollossa.
- Finnair näkee mahdollisena reittiliikenteen Seinäjoelle sähkölentojen yleistyessä. Myös muiden lento-operaattoreiden kanssa neuvotellaan mahdollisten reittilentojen avaamisesta Seinäjoelta.
- Liike- ja tilauslentoja on säännöllisesti tälläkin hetkellä Seinäjoelta ja Seinäjoelle. Näitä palveluita käyttävät mm. alueen teollisuusyritykset, isot musiikkitapahtumat sekä Kuortaneen Urheiluopiston ja muiden palvelu- ja matkailuyritysten kansainväliset asiakkaat.