Tutkijatohtori, opettajatutor ja toimitusjohtaja. Työskentelen Tampereen yliopistossa, Seinäjoen yliopistokeskuksella ja omassa yrityksessäni. Minua on joskus kuvailtu yrittäväksi tutkijaksi ja tutkivaksi yrittäjäksi.


Miksi olet insinööri?

Insinöörinä pääsee rakentamaan tulevaisuuden maailmaa. Yleensä työnkuvaan kuuluu oppia ja omaksua tarpeellinen tietämys ja soveltaa sitä niin, että konkreettiset tavoitteet täyttyvät. Insinöörien työpanosta tarvitaan aina kun haluamme tehdä teitä, siltoja, tuotantolinjastoja, ohjelmistoja, tai oikeastaan mitä vaan.

Mitä teet työksesi?

Työskentelen Tampereen yliopiston Seinäjoen yksikössä, jossa vastaan tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen opintoja suorittavien maisteriopiskelijoiden lähituesta. Lisäksi osallistun aktiivisesti Seinäjoen yliopistokeskuksen aluekehitys- ja sidosryhmäyhteistyöhön. Yrittäjän roolissani pääsen tekemään käytännön tuotekehitystä ja olen osallistunut muun muassa ruokahävikin ja sairaalaperäisten infektioiden vastaiseen taisteluun sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävien innovaatioiden kehittämiseen.

Mikä on parasta työpaikassasi?

Tapaan sanoa, että yliopisto on oikea paikka uteliaalle. Se tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia oppimiseen sekä merkityksellisen tutkimus-, opetus- ja kehittämistyön tekemiseen. Ohjelmistoinsinöörin tausta ja ohjelmointitaidot ovat avanneet minulle monia mielenkiintoisia tehtäviä yliopistomaailmassa. Lisäksi työ on joustavaa ja sen rinnalla sivutoiminen yrittäjyys on antanut mahdollisuuden testata lupaavimpia ideoita käytännössä.

Paras insinöörivitsi?

En tiedä parhaudesta, mutta tässä yksi tekoälyavusteisesti kehitetty vitsi:
Miksi insinööri palasi yliopistolle? Hän ikävöi aikoja, jolloin ‘se toimii kyllä teoriassa’ riitti.

Tutustu Seinäjoen yliopistokeskukseen

Tutustu muihin työntekijöihin