Ulkokuntoilupaikalla on neljä lihaskuntolaitetta ja yksi yhdistelmälaite millä voi treenata monipuolisesti eri lihasryhmiä. Laitteiden kuormitusta säädellään turvallisesti toisistaan erotelluilla levypainoilla.
– Laitevalinnoissa pyrittiin toteuttamaan mahdollisimman monipuolinen kokonaisuus, jossa isot lihasryhmät kuormittuisivat eniten. Näillä säädettävillä lihasvoimalaitteilla mahdollistetaan laajemman käyttäjäkunnan harjoittelu, toteaa liikuntapalveluiden kunnossapitopäällikkö Tuomas Viitasaari Seinäjoen kaupungilta.
Seinäjoella on useita ulkokuntoilupaikkoja eri puolella kaupunkia. Ulkokuntosalit ja kuntoilupisteet ovat kaupunkilaisten vapaassa käytössä, ja jokainen treenaa niissä omalla vastuulla. Käyttöaika on päivittäin 7–22 välisenä aikana. Kohteissa ei ole talvikunnossapitoa.
Mikä on Seinäjoen asukasbudjetti – osallistuva budjetointi?
Seinäjoella osallistuvaa budjetointia toteutetaan asukasbudjettina. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Seinäjoen asukasbudjetti on kaksi vuotinen malli, jossa ensimmäisenä vuotena ideoidaan ja äänestetään kehittämisprojekteista ja toisena vuotena toteutetaan projektit. Asukasbudjetti 2023-24 hankkeet ovat hyväksytty kaupunginvaltuuston toimesta kaupungin talousarviossa vuodelle 2024.
Lisätiedot:
Ulkokuntoilupaikka: kunnossapitopäällikkö, Tuomas Viitasaari, Seinäjoen kaupunki, liikuntapalvelut, tuomas.viitasaari@seinajoki.fi, puh. 0504737855
Asukasbudjetti: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, hyvinvointi ja osallisuus, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 0405305111