Yritysjohtaja Michael Mansour löysi perheensä kanssa Seinäjoelta omakotitalon luonnonläheisestä paikasta. Suunnitelmissa on asettua kaupunkiin pidemmäksi aikaa.
Mies poseeraa mustassa t-paidassaan. Takana näkyy tehdasmaista ympäristöä.

Työskentelen kasvuyritys Vaskin, Rodstein Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja olen yrityksen pääomistaja.

Liiketoiminnan lisäksi minua pitää Seinäjoella perhe. Vaimoni Emma on suomenruotsalainen, ja kotoisin Pohjanmaan rannikolta Munsalasta. Meillä on kaksi pientä lasta, 3-vuotias Ella on syntynyt Torinossa Italiassa ja 1-vuotias Eevi Seinäjoella.

Olemme viihtyneet Seinäjoella. Ostimme juuri talon Katilan kylästä. Seinäjoki sopii meille asuinpaikaksi erinomaisesti myös siksi, että vaimoni vanhemmat asuvat noin tunnin ajomatkan päässä.

Seinäjoella on hyvä viettää vapaa-aikaa. Pelaan jalkapalloa, tennistä ja padelia. Harrastusmahdollisuuksia kaupungista ei puutu. On myös hienoa, että kaupunki kehittyy. Seinäjoen keskustaa on uudistettu paljon. 15 vuoden aikana kaupunki on kehittynyt huimasti.

Olen syntynyt Lontoossa vuonna 1981. Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni Abu Dhabissa. Olen opiskellut Oxfordissa ja valmistunut matemaattisten tieteiden maisteriksi 21-vuotiaana.

Tulin ensimmäisen kerran Seinäjoelle helmikuussa 2008. Työskentelin talousjohtajana italialaisessa Prima Industrie -konsernissa, jonka johtoryhmän jäsen edelleen olen. Autoin yrityksien yhdistämisessä, kun konserni osti kauhavalaisen Finn-Powerin. Seinäjoelle vuonna 2018 siirretty levyntyöstökoneita valmistava tehdas kuuluu konsernin Prima Power -ryhmään. Lähdin vuonna 2013 Isoon-Britanniaan ja myöhemmin muutimme vaimoni kanssa Italiaan. Kun lapsi syntyi, päätimme palata Suomeen vuonna 2020.

Lähdin mukaan suomalaisten kumppanieni perustamaan yritykseen, Rodsteiniin, joka on nykyisin nimeltään Vaski. Kun teimme päätöstä yrityksemme sijainnista, valinta oli helppo: Seinäjoki. Vaihtoehtona olisi ollut Mikkeli, mutta olin sitä mieltä, että Seinäjoelta löytyy osaamista, korkeakoulutusta ja useita saman alan yrityksiä. Liikevaihtomme on parissa vuodessa nelinkertaistunut. Työntekijöitä on parikymmentä.

Seinäjoelle on helppo saada houkuteltua korkeakoulutettuja työntekijöitä. Työkielenä meillä on englanti, sillä meillä on työntekijöitä useista eri maista.

Seinäjoella on hyvä ammattikorkeakoulu, mutta mahdollisuuksia olisi vielä parempaan. Se, mitä Seinäjoelta puuttuu, on yliopisto. Ehkä tämä voi toteutua sitten, kun asukasluku kasvaa yli sadantuhannen. •

Teksti: Outi Rantala
Kuvat: Minni Pitkämö

*

Tämä juttu on osa Avaruuden tähdet -julkaisua.


Kiinnostaako elämä Seinäjoella? Tutustu Muuttajat-sivustoon.