Normaali poissaolo

Opettaja tarkastaa oppitunnin alussa poissaolijat merkitsee ne sähköiseen poissaolojäresjtelmään koulupäivän aikana. Ryhmänohjaaja tarkkailee poissaoloja kaksi kertaa viikossa. Täysi-ikäinen opiskelija ilmoittaa suoraan poissaolostaan opettajalle (ei Wilmassa). Huoltaja voi ilmoittaa opiskelijan poissaolosta Wilman kautta. Huoltaja kuittaa poissaoloilmotuksen (samana päivänä).

Epämääräisiä poissaoloja

Samalta opintojaksolta enemmän kuin kolme epäselvää poissaoloa:

Aineenopettaja keskustelee asiasta opiskelijan kanssa ja tiedottaa ryhmänohjaajaa, joka on yhteydessä kotiin tai täysi-ikäiseen nuoreen ja tiedottaa asiasta tarvittaessa opinto-ohjaajaa.

Ohjaus tarvittaessa kuraattorille, erityisopettajalle tai kouluterveydenhoitajalle.

Huolta herättäviä poissaoloja

Opiskelijan poissaolo jatkuvat:

Kootaan tarvittaessa monialainen asiantuntijaryhmä yksilökohtaisen opiskeluhuollon toteuttamiseksi. Tarpeen mukaan ryhmänohjaaja, opinto-ohjaaja, lukiokuraattori, erityisopettaja, rehtori, kouluterveydenhoitaja, psykologi, huoltaja tai muu asianomainen.

Ohjaus tarvittaessa eteenpäin esimerkiksi Pilariin, koululääkärille, sosiaalitoimeen (palvelutarpeen arviointi/lastensuojelu), psykiatriselle poliklinikalle tai muulle taholle.

Tarvittaessa opiskelija ohjataan keskustelemaan rehtorin tai vastaavan kanssa.

Paljon poissaoloja

Poissaolot jatkuvat edelleen toimenpiteistä huolimatta:

Rehtori voi olla yhteydessä kotiin tai täysi-ikäiseen opiskelijaan

Kartoitetaan aiemmin tehdyt tukitoimet ja arvioidaan niiden toimivuus. Suunnitellaan uudet jatkotoimet.

Koululta tehdään lastensuojelu/-huoli-ilmoitus, jossa ilmoitetaan nuoren tiloanteesta

Jos kyseessä on kurinpidollinen asia, rehtori kutsuu nuoren ja huoltajan kuultavaksi ja kertoo heille mahdollisesta (määräaikaisesta) erottamisesta. Jos tilanne ei korjaannu, kuullaan huoltajia ja nuorta ennen toimenpiteitä.