Opetusministeriö on myöntänyt 2017 Seinäjoen kaupungille erityisen koulutustehtävän luonnontieteissä. Nurmon lukio vastaa tehtävän käytännön toteuttamisesta.

Opiskelun tavoitteena on 24 opintopistettä luonnontiedelinjalla tarjottavista opinnoista (e-opintojaksoista). Luonnontiedelinjan opiskelija voi lisäksi vähentää 16 opintopistettä minkä tahansa oppiaineen pakollista opinnoista. Kuitenkin jokaisen oppiaineen pakollisista opinnoista on opiskeltava vähintään puolet.

Luonnontiedelinjan opintojaksot ovat avoimia myös muille Nurmon lukion opiskelijoille, mikäli ne sopivat opiskelijan lukujärjestykseen ja opetusryhmissä on tilaa.

Valinnaiset koulukohtaiset opintojaksot

MaA14e Euklidinen geometria
Unohdetaan hetkeksi tietokoneet sekä laskinohjelmat ja paneudutaan hetkeksi antiikin aikaan ja Eukleidesin ”Alkeiden” geometrisiin todistuksiin harpin ja viivoittimen avulla. Kurssilla perehdytään myös matematiikan historian henkilöihin pienimuotoisten tutkielman kautta. Kurssi sopii aloittelevillekin matemaatikoille, geometrian kurssi olisi hyvä olla käytynä.

MaA15e Talousmatematiikan jatkokurssi (ei ole toteutunut/ ollut tarjolla muutamaan vuoteen)
Jäikö talousmatematiikka lukujonojen hallinnan jalkoihin MaA09 kurssilla? Ei hätää! Tällä kurssilla pääset tutustumaan talouden matematiikkaan syvemmin. Saat ymmärrystä ja teoriaa oman talouden hallintaan ja sen suunnitteluun. Käydään läpi tuloverotusta ja veroja yleisesti, lainojen ja talletusten korkojen laskemista hyödyntäen laskinohjelmia sekä taulukkolaskentaa. Kurssin aikana pyritään tekemään myös jokin yritysvierailu.

MaA16 e Lineaarialgebra (ei ole toteutunut/ ollut tarjolla muutamaan vuoteen)
Lineaarialgebrassa perehdytään erilaisiin matriiseihin ja matriisimuotoisiin yhtälöryhmiin. Kurssilla käydään lineaarialgebran perusteet niin käsin laskien kuin koneella. Tämän kurssin jälkeen pystyt hyödyntämään muun muassa matriiseja käytännön ongelmien mallintamiseen ja ratkaisemiseen. Tästä saat hyvän pohjan yliopistomatematiikan lineaarialgebraan.

Koulukohtaisia kemian opintojaksoja on tarjolla neljä. Laborointikurssilla (KE07) tutustutaan kemian peruslaborointeihin ja välineiden käyttöön sekä käyttäytymiseen laboratoriossa. Orgaaninen kemia (KE08) kertaa ja laajentaa orgaanisen kemian osaamista. Analyyttinen kemia (KE09) tutustuttaa kvalitatiiviseen ja kvantitatiiviseen analyysiin sekä teoriassa että laborointien osalta. Ravintokemiassa (KE10) syvennetään biopolymeerien osaamista sekä tutustutaan ravintoaineisiin tarkemmin.

fysiikan laborointi, tähtitiede, elektroniikka, täydentävä fysiikka, tiedeopiskelu maailmalla,

Koulukohtaisia valinnaisia opintojaksoja on tarjolla viisi; (BI07e), jolla tutustutaan käytännön kokeiden kautta biologisiin ilmiöihin, (BI08e) on biologian oppimateriaalin kertaava opintojakso ennen ylioppilaskirjoituksia, (BI09e) keskittyy ihmisen biologian soveltavaan osaamiseen, (BI10e) opintojaksolla syvennetään evoluutiotietämystä (opintojakso toteutetaan englannin kielellä) ja (BI11e) aikana tutustutaan lähiluonnon kohteisiin ja opitaan havaitsemaan maaston muotoja, elävää lajistoa sekä niiden muodostamia kokonaisuuksia.

Maantieteen tietämystä voi lisätä neljällä koulukohtaisella valinnaisella opintojaksolla. GE05:ssä perehdytään kehitysmaantieteeseen, valtioiden välisiin kehityseroihin ja kestävään kehitykseen. GE06 syventää ja kertaa maantieteen teemoja ylioppilaskirjoituksia varten. GE07:ssä keskitytään Suomen erityispiirteisiin luonnonmaantieteen ja ihmismaantieteen näkökulmasta. GE08:ssä tutustutaan matkailuelinkeinoon, matkailukohteisiin sekä matkailuun liittyviin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

ohjelmointi ja tietoliikenne, tietokannat

Englannin opintojaksossa (ENA11e) harjoitellaan luonnontieteellisen sanaston ja vaativien tekstien ymmärtämistä.

Historian (HI8e) on leirikoulumuotoisesti toteutettu arkeologian opintojakso, jossa pääsee tutustumaan käytännönläheisesti muinaissuomalaisten elämäntapaan.

Yhteiskuntaopin opintojaksolla voit perehtyä yrittäjyyteen käytännössä (YH07e).

Psykologian opintojaksossa 3 (PS03e) käsitellään ihmisen kognitiivista toimintaa sekä aivojen rakennetta ja hermostollista toimintaa. Kognitiivisista toiminnoista tarkastelun kohteena ovat erityisesti havaitseminen, tarkkaavaisuus ja muisti sekä kieli ja päätöksenteko.