Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Lue lisää Seinäjoen Kaikukortti-kohteista.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin, urheilutapahtumiin tai teatteriin ja lisäksi kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kortti tulee uusia vuosittain sen jakajatahon kautta, jossa sinulla on asiakkuus.

Kaikukortilla voit hankkia Seinäjoen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden Kaikukortti-tarjontaan. Lisätietoja: www.kaikukortti.fi/alueet.

Kuka voi saada Kaikukortin Seinäjoella?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet Seinäjoen Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan (sote) tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) toimijan asiakas.
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias

Mistä voit saada Kaikukortin Seinäjoella?

Kaikukorttia Seinäjoella jakavat sote- ja hyte-alan toimijat on listattu tälle sivulle.

  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.
  • Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten festivaaleille, kesäteattereihin ja museoihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia myös kurssipaikkoja Seinäjoen kansalaisopistoon ja lippuja Seinäjoen liikuntapalveluiden ja joidenkin alueen urheiluseurojen toimintaan. Kaikukortilla ei ole mahdollista hankkia maksuttomia lippuja Seinäjoella järjestettäville festareille. Seinäjoen Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat toimijat on listattu tälle sivulle. Voit myös soittaa Kaikukortti-kohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet.

Kaikukortti pop up. Vuonna 2024 Kaikukortilla on maksuton sisäänpääsy Helsingissä taidemuseo Amos Rexiin sekä Kansallisgallerian museoihin: Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Uutena pop up -kohteena on aloittanut Suomen valokuvataiteen museo, jonka molempiin toimipisteisiin pääsee maksutta Helsingissä. Vantaalla pop up -kohteena on tiedekeskus Heureka.

Miten hankin pääsylipun/kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Useimpien Kaikukortti-kohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, osallistuisiko Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin tilaisuuteen tai toimintaan.

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Seuraksi Kulttuurikaveri

Kaipaatko seuraa tai tukea kulttuurivierailulle? Voit pyytää mukaasi vapaaehtoisen kaverin. Kulttuurikaveri-tukihenkilötoimintaa toteuttaa Seinäjoella Järjestötalo.

Lisätietoa Kulttuurikaveri-toiminnasta:
Anne Sironen
Järjestötalon vapaaehtoistyön koordinaattori
Yhteisöjen yhdistys ry / Järjestötalo
Puh. 0400 545 760
anne.sironen@jtalo.fi

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, ikäihmisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti: www.kaikukortti.fi, www.facebook.com/kaikukortti.

Tietosuoja

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuritoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla. Kansalaisopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opiston kurssille, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikukortin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteessa: www.kaikukortti.fi/tietosuojaseloste.