Nurmon nuorisotila Kenulle lisäaukiolopäivä Asukasbudjetin kautta vuodelle 2024

Asukkaat ideoivat ja äänestivät Asukasbudjetissa, että Nurmon nuorisotila Kenulle halutaan yksi lisäaukiolopäivä viikossa. Tämän vuoden nuopparilla voi käydä myös torstaisin klo 17-20 7.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat nuoret.
Kuvassa on biljardipöytä ja seinällä on maalattuna graffiti. Kuvan vasemmalla puolella on avoinna oleva ovi käytävään.

Kenu sijaitsee koulujen lähellä Nurmo-talossa (Nurmontie 7). Nuorisotilalla voi viettää vapaa-aikaa hengailemalla kavereiden kanssa, pelailemalla biljardia, pingistä, pleikkaria sekä erilaisia lauta- ja korttipelejä.

– Välillä leivomme, askartelemme ja suunnittelemme yhdessä nuorten kanssa erilaisia teemailtoja, tapahtumia ja retkiä. Otamme nuoret mielellään suunnittelemaan toimintaa yhdessä ohjaajien kanssa. On tosi hyvä asia, että saimme Asukasbudjetin kautta tämän yhden ylimääräisen päivän Kenun aukioloihin tälle vuodelle, iloitsee nuoriso-ohjaaja Marika Kiukkonen.

Asukkaat jättivät Seinäjoen Asukasbudjettiin 165 ideaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Näistä asukkaat äänestivät 23 hanketta toteutettavaksi yhteensä 200 000 euron edestä. Läpimenneiden projektien toteutusta voi seurata meidan.seinajoki.fi-sivustolla. Projektit toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Kenun vuoden 2024 aukioloajat:

  • Tiistaisin klo 14-16.30 3.–6.-luokkalaisille ja klo 17-20.00 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille
  • Keskiviikkoisin klo 14-16.30 3.-6.-luokkalaisille ja klo 17-20.00 7.- luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille
  • Torstaisin klo 17-20.00 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille (tämä vuoro on avattu tammikuussa Asukasbudjetti rahalla)
  • Perjantaisin ja lauantaisin joka toinen viikonloppu klo 17-23.00 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille (parittomina viikonloppuina).

Mikä on Seinäjoen Asukasbudjetti – osallistuva budjetointi?

Seinäjoella osallistuvaa budjetointia toteutetaan Asukasbudjettina. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat ideoivat ja päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Seinäjoen Asukasbudjetti on kaksi vuotinen malli, jossa ensimmäisenä vuotena ideoidaan ja äänestetään kehittämisprojekteista ja toisena vuotena toteutetaan projektit. Asukasbudjetti 2023-24 hankkeet ovat hyväksytty kaupunginvaltuuston toimesta kaupungin talousarviossa vuodelle 2024.


Lisätiedot:
vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 0405305111